Plaseumbrire.ro

Perioada vacanța 21.08.2021 - 28.08.2021

Tuburi si banda de picurare

-38%
COT PENTRU TUB, 16 X 16

COT PENTRU TUB, 16 X 16

0,74 Lei 1,20 Lei

-64%
DOP PENTRU TUB, 16 MM

DOP PENTRU TUB, 16 MM

0,35 Lei 0,99 Lei

-48%
DUZA REGLABILA  70L/H, PT. TUB ORB
-37%
DUZA REGLABILA ROSIE 70L/H

DUZA REGLABILA ROSIE 70L/H

0,25 Lei 0,40 Lei

-23%
FREZA  Pentru Gaurit 16MM

FREZA Pentru Gaurit 16MM

13,00 Lei 17,00 Lei

-55%
GARNITURA CU UMAR 16 MM

GARNITURA CU UMAR 16 MM

0,35 Lei 0,78 Lei

-35%
MUFA IMBINARE BANDA 17X17 MM

MUFA IMBINARE BANDA 17X17 MM

0,78 Lei 1,20 Lei

-50%
MUFA IMBINARE TUB DE PICURARE 16X16 MM
-9%
ROBINET BANDA PICURARE 17X16 MM
-28%
ROBINET BANDA PICURARE STF 17X16, fara garnitura
-32%
ROBINET PENTRU TUB DE PICURARE 16X16 MM
-28%
Robinet Tub Picurare 16mm + Garnitura
-0%
TEU IMBINARE PENTRU TUB, 16 X 16 X 16
Afişare 1 - 24 din 45 (2 pagini)

Folosind tub picurare și banda picurare pentru grădină veți economisi apă și timp!

  Tub picurare și banda picurare sunt cele mai eficiente și economice modalități de a vă uda grădina de legume din curte sau din solarii. Utilizată în mod obișnuit în zonele uscate, folosirea unui tub picurare devine din ce în ce mai populară, nu numai în rândul agricultorilor, ci și în rândul celor care au doar o mică grădină cu legume. Dar tub picurare poate fi folosit chiar și pentru florile din grădină în fiecare vară. Spre deosebire de alte forme de irigare, irigarea prin banda picurare este cu 90% eficientă pentru că permite plantelor să utilizeze apa necesară direct la rădăcină, și reduce scurgerea și evaporarea.
  Irigarea prin banda picurare aplică apa încet în zona rădăcinii plantei unde este cea mai necesară. Irigarea prin picurare a fost mai frecvent utilizată în zonele agricole, cu toate acestea, proprietarii de case încep să profite de utilizările și beneficiile sale.

  În calitate de proprietar, puteți folosi irigarea prin banda picurare în grădinile dvs. de legume și perene și pentru a uda copaci și arbuști. Irigarea prin picurare implică plasarea tubulaturii cu pe sol de-a lungul plantelor.
  Deoarece nivelurile de umiditate sunt menținute la un interval optim, productivitatea și calitatea plantelor se îmbunătățesc. În plus, irigarea prin picurare previne bolile prin minimizarea contactului cu apa cu frunzele, tulpinile și fructele plantelor. Permite rândurilor dintre plante să rămână uscate, îmbunătățind accesul și reducând creșterea buruienilor.
  Folosirea unui tub picurare economisește timp, bani și apă, deoarece sistemul este atât de eficient. Irigarea prin picurare poate fi setată să funcționeze automat, sau poate fi controlată manual. Deoarece cantități mici de apă sunt aplicate încet, irigarea prin picurare este concepută să ude zilnic. Dimineața devreme este cel mai bun moment pentru a uda, deoarece va exista mai puțină evaporare. Udarea seara crește boala plantelor.

Care sunt avantajele unui sistem de irigare prin tub picurare?

  Tub picurare este indicat să fie folosit în grădini, deoarece economisește apa. Deoarece sistemele de irigare prin tub picurare controlează eficient fluxul de apă și folosesc cu 30 până la 50% mai puțină apă decât sistemele de aspersoare.
  Sistemele de irigare prin picurare sunt utile într-o varietate de setări - de la grădini mici de legume la ferme mari - și pentru toate tipurile de sol. Puteți muta sau extinde cu ușurință acoperirea emițătorilor de picurare și a liniilor de picurare pentru a iriga plante suplimentare.
  Cantități mai mici de apă aplicate pe o perioadă mai lungă de timp oferă condiții ideale de creștere. Irigarea prin tub picurare extinde timpul de udare pentru plante și previne eroziunea solului și scurgerea nutrienților. De asemenea, deoarece fluxul este continuu, apa pătrunde adânc în sol pentru a ajunge bine în zona rădăcinii plantelor. Folosirea unui tub picurare descurajează dezvoltarea buruienilor.

Folosiți banda picurare pentru a preveni apariția bolilor fungice la plante

  Banda picurare nu permite scurgeri de apă, poluarea cu îngrășăminte este mai puțin probabil să fie spălată în surse naturale de apă. Și spre deosebire de aspersoarele pentru gazon, sistemele de picurare nu cauzează deteriorarea gardurilor, a pardoselilor terasei sau a pavajului și aleilor. Totodată, banda picurare ajută la controlul bolilor fungice, care cresc rapid în condiții de umezeală. De asemenea, frunzele umede pot răspândi boli.
  Un sistem de irigare prin banda picurare poate fi modificat cu ușurință pentru a se adapta nevoilor unei grădini sau gazon.
  Înainte să mergeți la cumpărături, măsurați-vă parcela sau zona unde vreți să montați banda picurare. Banda picurare vine într-o rolă mare, care este tăiată la lungime în loc, pe măsură ce mergeți. Componentele pentru un sistem cu banda picurare le vei găsi adesea sub formă de kit. Arată măsurătorile reprezentantului magazinului de bricolaj și el va ști ce ai nevoie.

tub picurare
banda picurare